eskütétel

2020.07.24. 19:00

Soron kívüli ülést tartott a megyei közgyűlés Szolnokon

A pénteki eseményen esküt tett Ujvári Imre tiszafüredi polgármester, aki mostantól a Dobos László halála miatt megüresedett képviselői helyet tölti be.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

A képviselők tárgyaltak megyénk 2030-ig szóló fejlesztési elképzeléseit tartalmazó dokumentumáról, ahogyan a külső bizottsági tagságról is határoztak.

A Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottságba egyhangúan támogatták Nagyné László Erzsébet megválasztását. Megyénk előttünk álló tíz éves fejlesztési ciklusáról megtudhattuk, a dokumentum csaknem másfél milliárd forint összegben tartalmaz fejlesztési javaslatokat.

Fotó: Mészáros János

Az anyag a 2021-2027-es uniós ciklus kereteit és a megye települési önkormányzatainak elképzeléseit is figyelembe véve tervezi meg a térség irányvonalait. Ideértve többek közt a településközi munkamegosztás elmélyítését, a Tisza-tavi turisztikai térség kiemelt kezelését, valamint Szolnok és a tiszántúli térségek gazdasági súlyának emelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában