Galériával

2020.07.19. 17:00

Szájmaszkokat adományoztak a Tisza-tónál

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére hivatott szabályok betartása ebben az időszakban talán a turisztikai szolgáltatókat és vállalkozásokat érinti a legjobban.

Ujvári László

A szabályozásnak megfelelni komoly nehézséget és anyagi áldozatokat követel a szolgáltatóktól, ezért minden segítség sokat jelent. Nemrég ötvenezer darab szájmaszkot kapott Jász-Nagykun-Szolnok megye a kínai Shanxi és Henan tartományokból.

Az elmúlt napokban F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke számos turisztikai szolgáltatót és vállalkozást keresett fel a megyében, hogy több száz, esetenként akár néhány ezer szájmaszk átadásával nyújtsanak segítséget.

Július 18-án, szombaton a Tisza-tó települései is sorra kerültek. Először Abádszalókon, majd Tiszaszentimrén, Tiszafüreden és Tiszafüred-Örvényen adták át a Jászkunság testvérmegyéiből érkezett védőfelszerelést. Abádszalókon a nemrég felújított Tisza-tó Strandon, Tiszaszentimrén a református templomban és téglamúzeumban, Tiszafüreden a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban, míg Tiszafüred-Örvényen a Kormorán Kikötőben került sor az átadásra.

Mindenhol örömmel fogadták az adományokat, tekintettel arra, hogy a pandémia második hullámára várva minden eshetőségre érdemes felkészülni. Hírportálunk kérdésére Hubai Imre elmondta: A következő napokban a megye minden településére eljutnak, ahol a szolgáltatók igénylik és fogadják a segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában