Galériával

2020.07.17. 07:00

Újabb műszereket kapott a kórház Karcagon

Mintegy 40 milliós gépműszer fejlesztés valósult meg a karcagi Kátai Gábor Kórházban. A térség lakóit szolgáló egészségügyi ellátások a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalon folytatódhatnak – hangzott el a csütörtöki átadó ünnepségen.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Jól tudjuk, hogy az egészségügy akkor lehet korszerű, sikeres, ha megfelelő társadalmi, kormányzati támogatásban részesül és az elkötelezett egészségügyben dolgozó orvosok és az őket segítők mellett megvannak azok a gépek, berendezések, műszerek is, amelyek a munkájukat eredményesebbé teszik – kezdte beszédét dr. Fazekas Sándor kormánybiztos, aki szólt a tavaly befejeződött mintegy 300 milliós sikeres kórházi pályázatról is.

– Mára elértük, hogy Karcag és a Nagykunság területének lakói a lehető legmagasabb, 21. századi színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljenek. Gratulálok a fejlesztésekhez, s kívánom sikerüljön folytatni – mondta a politikus.

– Vannak olyan helyzetek, amikor elég egy pillantás, egy első találkozó és utána az ember nem kér belőle többet. Így vagyok az átadásra kerülő orvosi eszközökkel, mint laikus megelégszem most a velük való találkozással, de megnyugtat, hogy komoly, 21. századi felszereléssel rendelkezik kórházunk, és olyan szakemberekkel, hogyha bajba kerül az ember, szakképzett orvosi, ápolói személyzet kezében van – hangsúlyozta beszédében F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, milyen rendkívüli módon felértékelődött az egészségügyi munka a koronavírus-járvány idején.

– Rendkívül tiszteletreméltó volt az önök odaadó gondoskodása a betegek felé, azt hiszem, a második járvány előtt nagyon fontos, hogy az önök válláról is közvetlen módon tudjunk terheket levenni. Ezt segítik az új műszerek – jelentette ki az alelnök.

Dr. Suba László, az ÁEEK térségi igazgatója szerint a betegség nem válogat, nincs jobbra kanyaró meg balra kanyaró, mindenkit egyformán érhet betegség és akkor nagyon fontos, hogy nagyon jól felszerelt egészségügyi intézményben kapja meg az ellátást egészsége helyreállításához. Ezzel tisztában van Magyarország kormánya is, így is kezeli az egészségügyet most már több cikluson keresztül – jelentette ki.

A Kátai Gábor Kórház vezetése különösen élen jár a sikeres pályázatokban is, ezt bizonyítja a mostani is, melyhez gratulált Nagyné László Erzsébet főigazgatónak is, aki részletesen bemutatta a 2017-es pályázatot, melynek révén tudták megvásárolni a szakrendelőkből eddig hiányzó modern műszereket, gépeket – például EKG-k, szemészeti, fülészeti – szakrendelői eszközök, gipszelőágy és arról is beszámolt, hogy a gépbeszerzéshez hiányzó közel kétmilliót a térség vállalkozásai adták össze, amit most is megköszönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában