galériával

2020.07.01. 19:00

Újjászületett az Alcsi holtág horgász-versenypályája Szolnokon

A Tisza 19 század közepén elkezdett szabályozásával, mederbe terelésével, legalább száz átvágásával jöttek létre a holtágak. Az Alcsi Holt-Tisza leválasztása az élő Tiszától 1907-ben történt meg. A ’80-as évek végén épült meg, és 1990-ben kapott vízjogi üzemeltetési engedélyt az Alcsi Holt-Tiszán, több mint egy kilométer hosszon a II. számú horgász versenypálya.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

Maga a pálya és környezete folyamatosan fejlődött, de rendre felújításra is szorult. A 2000-es években két alkalommal is itt rendeztek itt női horgász-világbajnokságot, míg idén nyáron ifjúsági vb-nek adott volna otthont a pálya.

Augusztus végén ez még megtörténhet, de addig is, a veszélyhelyzet kényszerszünetében, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 20 millió forintos hozzájárulásával és egyéb forrásokból, összesen 24 millió forintból, részben felújították a pálya 450 méteres szakaszát, mely fejlesztés a közeljövőben folytatódik.

E beruházás ünnepélyes átadása történt meg szerdán. Az eseményen dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke és Szalay Ferenc polgármester mondott beszédet. Rajtuk kívül Kökény József, a kivitelező szolnoki Vízép-Kör Kft. ügyvezetője, Fialka György, a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége elnöke és Süle Tamás, a Tisza Horgászegyesület elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában