1Úton

2020.08.14. 11:30

Csatlakoztak a zarándoknaphoz a Jászságban

A térségből is csatlakoznak az 1Úton nemzetközi zarándoknaphoz, melyet idén augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén rendeznek meg.

Illés Anita

A Mária út teljes útvonalán egy közös célért, ezúttal a világ testi-lelki egészségéért, a teremtett világ és a benne élők épségéért szervezik meg a spirituális túrát. Ezen a napon a jászfény­szarui Mindenszentek plébánia közössége Jászfényszaru–Boldog–Jászfényszaru útvonalon gyalogos zarándoklatot szervez.

Kerékpárral pedig a Jászfényszaru–Jászfelsőszentgyörgy (Kerekudvar)–Jászfényszaru távolságot tehetik meg az útkeresők. A séta 12 órakor, a kerékpáros zarándoklat pedig 8 órakor a templomtól indul. A lelki élményeket adó napot délután öt órakor szentmisével és agapéval zárják.

Jásziványról a Jézus Szíve templomtól 13 órakor indulnak el a zarándokok Jászapátira, ahol a záró szentmisét Kocsis Sándor plébános atya celebrálja a római katolikus templomban. A kezdeményezés évről évre megmutatja, hogy itthon is lehet a csodás természeti és épített környezetben zarándokolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában