Jászapáti

2020.08.16. 14:00

Istenről beszélnek Simon András grafikusművész egyvonalas rajzai

Simon András grafikusművész egyvonalas rajzai lélekből eredő bibliai üzeneteket közvetítenek.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Alkotásait szívből és mély gondolati tartalmat átadva készíti, melyek Isten- és emberszeretetét, erős hitét tükrözik. A létezés misztériumának felfedezésére hívott az Istenről beszélő vonalak című kiállítása, mely pénteken nyílt meg Jászapátin, a római katolikus templomban. A Magyar Kamilliánus Családok Társasága Egyesület és az önkormányzat rendezvényén Kocsis Sándor, plébános köszöntötte az alkotót és a megjelenteket.

Kis Józsefné, a helyi Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség vezetője méltatta a művész munkásságát. – Mai rohanó világunkban szükségünk van arra, hogy lelkünk felfrissüljön. Simon András műveiben megjelenik a mély bibliai valóság, mely útravalót jelenthet számunkra – mondta.

Fotó: Pesti József

A művész ősi erdélyi pásztorsíppal köszöntötte a kiállítás résztvevőit, majd előadást tartott életútjáról, melyet keresztény emberként meghatároz az Istennel való élő kapcsolat. A kiállításon nemcsak a grafikákból kaphatunk lélekemelő útravalót, hanem a rajzoknál olvasható Simon András idézetekből is: „Szeresd önmagad, hogy átölelhesd a világot! Növeld szíved kincsét, mint sarjadó virágot. Légy a csend, melyben szót kap az élet, Te légy a szeretet, mely gyógyít és éltet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában