nyári program

2020.08.05. 07:00

„Kicsi indiánok” ütöttek tábort a mezőhéki könyvtár udvarán

Az indiánok világa elevenedett meg a helyi könyvtárban a közelmúltban. Az izgalmas gyermekprogram fő témáját Mary Pope Osborne Indiánok táborában című műve adta.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Molnárné Moravszki Mária segítségével a táborozó gyerekek a célra lövést is kipróbálhatták

Forrás: Beküldött fotó

– Minden gyermek megkapta a könyvet, ami egyébként mindössze hetven oldalnyi, így felkészülhettek belőle a kapcsolódó feladatokra, játékokra – mondta Forrai Tímea, a könyvtár főmunkatársa.

– Az első foglalkozás alkalmával a témával kapcsolatos fotókat vetítettünk ki a falra. Ezekhez Molnárné Moravszki Mária tett hozzá néhány gondolatébresztő tudnivalót, főként az életmódjukról, szokásaikról, zenéjükről – részletezte.

Molnárné Moravszki Mária segítségével a táborozó gyerekek a célra lövést is kipróbálhatták
Fotó: Beküldött fotó

Később a fiúknak csomózással készült, a lányoknak gyöngyökkel díszített karkötőket fontak. A következő alkalommal játékos vetélkedőt tartottak az olvasott műből, majd kedves rajzok készültek.

– A gyerekek az udvaron kipróbálhatták a nyilazást, persze szigorúan tapadókorongos végű nyilakkal – emelte ki az intézmény főmunkatársa. Végül mindenkit elismerő oklevéllel jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában