színvonal-emelkedés

2020.08.08. 11:30

Korszerű piaccsarnokot húznak fel Jászkarajenő főterén

Az ütemtervnek megfelelően zajlanak a munkálatok a jászkarajenői piac területén. Ha minden a tervek szerint alakul, az idei év végére elkészülhet a régen várt létesítmény, ahol öt árusítóhelyet is kiépítenek.

Hartai Gergely

– Jól halad a piaccsarnok építése, most már a belső kialakítás van napirenden. Így például a térburkolás, a vizesblokkok és az eladóhelyiségek burkolása, csempézése – számolt be az aktuális munkálatokról Palya István. A polgármester kifejtette, hogy a létesítményben már folyik a gépészeti munka, a villany- és vízvezetékek szerelése. A szerkezeti elemek felépítését pedig már elvégezték a szakemberek.

– A falu szempontjából egy rendkívül jelentős létesítményről van szó, ez a csarnok komoly színvonal-emelkedést jelent. Látni kell ugyanis, hogy a jelenleg rendelkezésre álló árusítóhelyeink nem felelnek meg a kor követelményeinek – hívta fel a figyelmet a településvezető. Mint mondta, emiatt vált fontossá, hogy a vállalkozóknak korszerűen kiépített és a szakhatósági előírásoknak is megfelelő árusítóhelyeket adjanak át.

Megtudtuk, a tervek szerint csaknem valamennyi alapvető élelmiszer értékesítésére alkalmassá teszik a komplexumot. Ez azt jelenti, hogy egyebek mellett zöldség- és húsféléket, tejet, sajtot, füstölt árukat, valamint gombát vásárolhatnak majd a környékbeli lakók.

Palya István kiemelte, öt vállalkozói árusítóhelyet nyitnak meg az épületben, de egy őstermelőknek kialakított területet is kiépítenek. Utóbbiak ingyenesen tehetik majd ki portékáikat a helyi standokra. Érdeklődők már akadnak a piaci helyekre, az önkormányzat és a vállalkozók között már folynak a tárgyalások az igényekről és az elvárásokról egyaránt. A feltételeket illetően a polgármester azt közölte, a helyszínen kizárólag élelmiszer értékesítését engedélyezik, emellett havi bérleti díjat szabnak meg.

– Ennek a pontos összegéről még nem döntöttünk, az ügyben a képviselő-testület határoz. Azt viszont mindenképpen elmondhatjuk, hogy egy szolid díjban gondolkodunk, nem az elrettentő ár meghatározása a célunk. Elsősorban azt szeretnénk, ha minden üzletet kiadhatnánk, és minél szélesebb körben kínálnánk a különböző áruféleségeket – hangsúlyozta.

A piac felszereltségével kapcsolatban Palya István elárulta, hogy a csarnok 12x26 méteres alapterületen fekszik. Benne foglal helyet az öt elárusítóhely, a vizesblokkok (női, férfi, mozgáskorlátozott), a gombavizsgáló helyiség, valamint egy takarítószertár is. Ha minden rendben halad, az év végére elkészül a csarnok, és jövőre már használatba vehetik azt az árusok.

– A piac természetesen bárki részére nyitott. Ezzel együtt nagyon szeretném, ha a megfelelő engedélyekkel rendelkező helybéli vállalkozások képviseltetnék magukat a csarnokban. Habár a nyitvatartásról még korai lenne beszélni, úgy tervezzük, hogy mindennap látogatható lesz a piacunk – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában