TISZASÜLY

2020.08.05. 11:30

Már nem csúfítja illegális szemét a csatorna partját

Megszüntették végre a Tiszasüly határában, az úgynevezett ifjúsági csatorna partján lévő illegális hulladéklerakót. Évek óta hordták ide a szemetüket azok, akik a hivatalos utat megkerülve kívántak megszabadulni a kidobni valótól.

Kovács Berta

Munkagépekkel dolgoztak a terület rendbetételén

Forrás: Beküldött fotó

Számos településnél okoz gondot, hogy a határban, eldugottabb részeken felgyülemlik a nemkívánatos szemét, építési törmelék és egyéb kidobott holmi. Tiszasülyön a csatornapartot szemelték ki lerakási célra némelyek. Tavaly már igen nagy területet vett birtokba mindaz, aminek nem a szabad természetben lenne a helye.

Nagy Richárd polgármester elmondta, először zöldhulladékot kezdtek az úgynevezett ifjúsági csatorna partjára kihordani, majd sittet, amit követett a többi szemét is, a halmok így folyamatosan gyarapodtak.

– Engem is megkerestek a lakók a problémával, hogy miért nem takaríttatjuk el – számolt be róla a polgármester.

– De mint kiderült, az a terület már nem az önkormányzat tulajdona, hanem a magyar államé, így nem a mi hatáskörünk intézkedni. A hulladékproblémát jeleztük az illetékeseknek, még a télen felszólítottuk az Állami Vagyonkezelőt, hogy a területet tegye rendbe. Mint kiderült, nem is tudtak arról, hogy ezen a területen milyen állapotok uralkodnak. Ez a bizonyos terület ugyanis a töltés mögött található, az útról nem látható, ezért is volt ideális hely azoknak, akik a tilosban járva akartak megszabadulni a szemetüktől. A vagyonkezelő vállalta a terület rendbetételét, egyszer kértek határidő-hosszabbítást a veszélyhelyzet idején. De júliusban végre elkezdték a munkát – nyilatkozta Nagy Richárd.

A csatorna mentén az elmúlt héten is javában dolgoztak, hogy eltávolítsanak mindent, ami nem odavaló.

A településvezető hangsúlyozta, hogy bár állami területről van szó, de a jövőben ők is kiemelt figyelmet fordítanak majd e területre, hogy megakadályozzák a szemétlerakást, és elejét vegyék a most felszámolt állapotok újbóli kialakulásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában