SZOLNOK

2020.08.07. 13:20

Mindenkit várnak hétvégén az ingyenes vizsgálatokra

Szív- és érrendszeri, fogászati, szemészeti, tüdőgyógyászati és még számtalan más ingyenes vizsgálat várja az érdeklődőket szombaton Szolnokon, a Kossuth téren.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Brian Maudsley

A kilenc órától kezdődő és délután négy óráig tartó eseményen az ország legnagyobb mobildiagnosztikai központjában közel negyvenfajta átfogó szűrést végeznek majd. Az eredményeket azonnal, a helyszínen kiértékelik.

A speciális szűrőkamion mellett kétszáz négyzetméteren az életmódsátrakban látványos anatómiai bemutatókkal, rendőrségi bemutatóval, dietetikai tanácsadással, védőnői bemutatóval és számos új elemmel találkozhatnak a résztvevők. Központi téma lesz a gyermekek egészségmegőrzése a helyes életmóddal és az ezzel kapcsolatos tudásanyag bővítésével.

Az egészségmegőrző programok vasárnap is folytatódnak.

– A város kiemelten fontosnak tartja a betegségek megelőzését és az egészségmegőrzést, ehhez kapcsolódva több sikeres programot is életre hívott – mondta Csortos Sarolta, a polgármesteri hivatal egészség- és családügyi osztályának munkatársa. – Ilyen például a családi egészségnap, vagy a Tiszta szívvel Szolnokért szűrőprogram. A részvétel minden korosztály számára fontos, hiszen ezzel számos betegség időben felismerhető, ami akár életet is menthet.

Csortos Sarolta hozzátette, fontos, hogy mind a szombati, mind a vasárnapi program előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az egeszsegprogram.eu. honlapon keresztül lehet leadni. A szervezők kérik, a résztvevők viseljenek szájmaszkot, a várakozás során pedig tartsanak megfelelő távolságot egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában