Jászkunság

2020.08.03. 07:00

Mutatjuk, mely hírekre kattintottak a legtöbbet olvasóink

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó Szolnokon, egyedülálló híd épül az M44-es egyik szakaszán, falunapot tartottak Tiszasülyön – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A híd teljes hossza 566 méter lesz

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 4-es főúton, Szolnoknál, a Szent István híd közelében hétfőn délután. Az autóból az akkumulátor az ütközés hatására kirepült. A műszaki mentést végző városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították, hogy a jármű ne kapjon lángra, egy embert pedig kézi erővel kiemeltek onnan.

Fotó: Donka Ferenc

Tisza-híd épül az M44-es egyik szakaszán: az Európában egyedülálló tiszaugi szerkezet deformált ellipszist formáz, így az 556 méter hosszú híd megjelenése az Alföld egyik jelképére, az ekhós szekérre emlékeztet. A híd szerkezetépítési munkálatai a Panama-csatorna rekonstrukciójakor is használt PERI rendszerekkel valósulnak meg.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Betonoszlopnak hajtott egy személyautó vasárnap reggel Nagykörűben, a Damjanich úton. Műszaki mentés céljából a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsit. A helyszínre mentők is érkeztek.

Fotó: Vágó B. Endre

Szombaton sokan kilátogattak a rendezvényre, ahol bazár, focibajnokság, főzőverseny, tűzoltó bemutató, fekvenyomó verseny, tombola és sergősök csillámtetoválás várta az érdeklődőket.

Fotó: Kiss János

Legendák találkozásának lehetnek szemtanúi a látogatók a RepTárban. Erről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a helyszínen, amely egyúttal az időszakos kiállítás ünnepi megnyitóját is jelentette. Az egymással szemben elhelyezett ikonikus német Messer és a brit Spitfire repülőgépeket Magyarországon elsőként a megyeszékhely repülőmúzeumában tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: Fodor Orsolya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában