Galériával

2020.08.31. 19:00

Muzsikaszóval emlékeztek a jászkiséri cigányzenészekre

Emléktáblát avattak a jászkiséri cigányzenészek tiszteletére szombaton az Inkubátorházban.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az épület valamikor fogadóként működött, ahol helyi muzsikusok húzták a nótát. Az eseményen Suki Izidor, a Jászkiséri Etnikai Szervezet vezetője köszöntötte a megjelenteket és okleveleket adományozott azoknak, akik a világjárvány miatt kialakult veszélyhelyzet idején segítséget nyújtottak.

Pócs János országgyűlési képviselő, Lukácsi György polgármester és Nemes József regnáló jászkapitány méltatta a szervezet tevékenységét a vírus elleni védekezésben. A közösség tagjai, önkéntesei ugyanis az elmúlt hónapokban saját készítésű maszkokat juttattak el több településre. A budapesti Civil Tanács Egyesület közreműködésével élelmiszer- és ruhaadományokkal segítették a rászorulókat.

A rendezvényen kulturális műsorral emlékeztek az elhunyt jászkiséri cigányzenészekre, akik példaként állhatnak a fiatalabb generációk előtt. Közreműködött Rácz Attila és cigányzenekara, Karcagi János nóta- és operetténekes, valamint Suki Tibor hegedűművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában