fejlesztés

2020.08.13. 07:00

Nyolcszáz négyzetméteres piaccsarnokot építenek Túrkevén

Megkezdődtek az új piaccsarnok építési munkálatai a közelmúltban. Sallai Róbert Benedek polgármester hírportálunknak elmondta, a belső hasznos alapterület csaknem nyolcszáz négyzetméter lesz.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Aggódunk, hogy a megújuló piac funkcióihoz ez elegendő-e. Valószínűleg még bővíteni is kell a jövőben, ám a fedett rész így is sokoldalú használatot biztosít majd. Rendezvények szervezésére szintén alkalmas lesz – fejtette ki a városvezető. Hozzátette, jelenleg a források szabnak határt lehetőségeiknek, ezeket igyekeznek kibővíteni a közeljövőben.

– A jelenlegi munkálatokat uniós pályázatból biztosítjuk. Korábban is folytak tárgyalások hasonló csarnok létesítéséről, a mostani helyszíntől nem messze. Ám sajnos ennek a megvalósítása leküzdhetetlenül magas forrásokat igényelt. Emellett az árusok sem támogatták az elhelyezkedés terveit – részletezte a polgármester.

Az új helyszín választásánál fontos szempont volt a zöld területek megóvása, valamint a tervezett funkciók minél hatékonyabb megvalósítása.

– A jelenlegi helyszínen viszonylag kevés fát kellett kivágnunk, az elképzeléseket is megfelelő módon tudjuk kivitelezni. Így a liget legszélén, közvetlenül a jelenlegi piactér mellett dolgoznak a szakemberek – emelte ki Sallai Róbert Benedek.

– Fontos megemlíteni a beruházásról, hogy a liget teljes megújításának részét képezi. Ezzel a kivitelezéssel párhuzamosan tehát több más építési feladat is zajlik. Egyebek mellett a piac környékén lesz a város új közösségi központja játszótérrel, sétányokkal, sporteszközökkel. Ezek együttes átadása a jövő év feladata lehet, de a pályázati forrásból megvalósuló részeket még idén szeretnék elszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában