Galériával

2020.08.28. 07:00

Országos átlag felett van a bölcsődei férőhelyek száma Füreden

Kétszázötvenhárom millió forintból korszerűsödött a Tiszafüredi Óvodák és Bölcsőde épületegyüttese. A beruházás keretében sikerült bővíteni a bölcsődei férőhelyek számát is.

Ujvári László

Augusztus 27-én ünnepélyes keretek között adták át a város elmúlt időszakának egyik legnagyobb és legjobban várt fejlesztését. Míg az egyházi fenntartásban lévő óvodák az évek során jelentős fejlődésen mentek át, az önkormányzati intézmény hatalmas épületén csak kisebb ráncfelvarrások történtek. Ez jól mutatja, mekkora szükség volt a most átadott fejlesztésre.

– Öt évvel ezelőtt az egyik legfontosabb célunk volt, hogy gyermekeink a bölcsődétől a középiskoláig a legjobb körülmények között nevelkedhessenek, gyarapodhassanak – idézte fel az elmúlt években bejárt utat Ujvári Imre.

– Ennek szellemében indultunk el azon a hosszú úton, melynek fontos állomása a Tiszafüredi Óvodák és Bölcsőde átfogó korszerűsítése, bővítése – magyarázta a városvezető.

Első körben kettőszázhuszonötmillió forint forrást nyert a város az intézményegyüttes korszerűsítésére, melyet egy huszonhétmilliós rendkívüli kormányzati támogatás egészített ki.

– Fontos kiemelni, hogy ezzel a férőhelybővítéssel a három év alatti tiszafüredi gyermekek több mint harminc százaléka számára elérhetővé válik a bölcsődei ellátás – húzta alá beszédében Kovácsné Bárány Ildikó.

– Ez a tizennyolc százalékos országos átlaghoz képest rendkívül magas – fűzte hozzá a bölcsődei miniszteri biztos.

A beruházás keretében megvalósult az épületkomplexum bővítése, egy tornaszoba kialakítása, a külső nyílászárók cseréje, továbbá homlokzati hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, napkollektor telepítése, új bölcsődei játékok és eszközök beszerzése is megtörtént. A fejlesztés során huszonnyolc férőhellyel sikerült bővíteni a Tiszafüredi Bölcsőde kapacitását, mely új munkahelyeket is teremtett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában