Augusztus 20. / Galériával

2020.08.20. 20:00

PótLake keretében tartottak ünnepséget Tiszafüreden

Az idei TÓMÉK helyett megrendezésre kerülő négynapos fesztivál, a pótLake keretében tartottak augusztus 20-i ünnepséget a Tisza-tó fővárosában. Műsort adott a Szolnoki Légierő Zenekar, valamint a Tisza-tavi AMI néptáncosai.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

- A magyarság ezeregyszáz esztendőn keresztül itt maradt a Kárpát-medencében, van múltja, jelene és jövője is. Ezt nem a szerencsének köszönhetjük – hangsúlyozta ünnepi beszédében F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

– Ma nemcsak a magyarságot és az ezeréves államiságunkat ünnepeljük, hanem az életet is. Hiszen ehhez a naphoz szorosan kapcsolódik az élethez nélkülözhetetlen mindennapi betevőnk, a kenyér – utalt arra, hogy augusztus 20. egyben az új kenyér ünnepe is. Úgy látja, bizakodva nézhetünk a jövőbe, mert biztos alapokon állunk és olyan elődöktől tanulhatunk, mint az államalapító királyunk, Szent István.

Részt vett az eseményen Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is. Köszöntőjében utóbbi úgy fogalmazott: Nehéz feladat ezer év távlatában, de kötelességünk a Szent Istváni által kijelölt úton maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában