Uniós pályázat

2020.08.02. 11:30

Új nappali otthon épül időseknek Mezőtúron

Új intézménnyel bővül a város a jövőben. Egy uniós pályázati forrásnak köszönhetően százhatvanhatmillió forintból épülhet egy új idősek napközi otthona a Fóti utcában található önkormányzati tulajdonú ingatlanon. A tervek szerint egy, a kor igényeinek megfelelő, idősek napközi ellátását biztosító épület kap helyet a területen, amely harminc ember fogadására lesz alkalmas – tudtuk meg Herczeg Zsolt polgármestertől.

Szabó Lilla Laura

A polgármester hozzátette, a mintegy százhetven négyzetméteren a legfontosabb helyiségeket is kialakítják majd.

– A társalgó mellett tálalókonyha, mosókonyha várja majd az időseket és az ott dolgozókat. Az udvar zöldterületének megőrzése és rendezése mellett – a támogatott fejlesztés keretében – egy mikrobuszt és az épület berendezéseit is beszerezzük majd. Hiszen ezek elengedhetetlenek az időskorúak magas színvonalú ellátásához – magyarázta Herczeg Zsolt.

A városvezető azt is kiemelte, hogy a beruházás jelenleg előkészítési fázisban van, de már elkészültek az új épület engedélyes és kiviteli tervdokumentációi, melyek a sikeres megvalósítás alapját jelentik. A tervek szerint jövő év végére készülhet el az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában