horgászverseny

2020.08.23. 18:30

Vízparton ünnepelték az államalapítást a tiszasülyiek

A településen már hagyomány, hogy az államalapítás ünnepén rendeznek horgászversenyt az önkormányzat tulajdonában lévő Gulyagyepi-horgásztavon.

Kovács Berta

Egyed Blankát illette meg a győztesnek járó jutalom

Forrás: Beküldött fotó

A nyárias idő kedvezett a szabadtéri elfoglaltságnak, a halak kapókedve sem hagyott kívánnivalót maga után. Voltak, akik családostól látogattak ki az eseményre, melyre egyébként negyvenen neveztek – külön felnőtt és tizennégy éven aluli gyerek kategóriában lehetett indulni.

A felnőttek két bottal, két-két horoggal, a gyerekek egy bottal, két horoggal próbálhattak minél több kopoltyúst a haltartóba csalogatni a délelőtt folyamán. A minél több kapás érdekében, a versenyt megelőzően két alkalommal összesen mintegy négyszáz kilónyi fogható méretű pontyot telepítettek a tóba. A teljesítmény értékelése a kifogott halak súlya alapján történt.

A gyermek kategóriában a győzelmet egy helyi kislány szerezte meg. Egyed Blanka végre örülhetett a sikerének, tavaly ugyanis úgy járt, hogy a verseny befejezését követően akasztott egy nagy pontyot, ami persze már nem számított bele az eredményébe.

Egyed Blankát illette meg a győztesnek járó jutalom
Fotó: Beküldött fotó

Felnőtt kategóriában a szintén tiszasülyi Barta Ferenc lett az első, aki 11 kiló 20 deka összsúllyal hét pontyot terelt a haltartójába.

Az első három helyezésen túl egy különdíjat is odaítéltek a legnagyobb halat fogó pecásnak: Darázs László potykája 2 kilogramm 40 dekát nyomott.

A versenyszabályok értelmében a felnőttek két, a gyerekek egy darab méretes pontyot vihettek haza, a többit vissza kellett engedniük a vízbe. A megméretésre ezúttal is neveztek a környező településekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában