galériával

2020.09.22. 17:30

Felavatták a megújult piaccsarnokot Jászberényben

Hosszú idő után végre megnyitotta kapuit a megújult piaccsarnok Jászberényben.

Illés Anita

Kedden reggel az árusok és a vásárlók birtokba vették az üvegfalakkal ellátott, komfortos létesítményt, mely a zöld város projekt részeként pályázati támogatásból valósult meg.

– Elhúzódó pályázat, a kivitelezés során felmerült építési és tervezési átalakítások, majd az ideiglenes piac működése közben a Covid-19 miatt kialakult veszélyhelyzet nehezítette az életet – mondta Horgosi Zsolt, a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. ügyvezetője a piaccsarnok ünnepélyes átadásán.

Kétszáz asztal várja az árusokat, melynek kilencven százaléka már a pályázaton elkelt. Az eseményen Budai Lóránt polgármester megköszönte a városlakók türelmét, az üzemeltető, az önkormányzat szakembereinek a munkáját, akik elindították a pályázatot. Az átadáson közreműködött a jászberényi Kossuth Népdalkör. Citeraszó kíséretében jászsági dalokat énekeltek. A rövid műsor után a résztvevők bejárták és megtekintették a piaccsarnokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában