munkálatok

2020.09.02. 14:00

Háromszázmillióból fejlesztett Mezőtúr

Sikeresen megvalósították a belterületi vízelvezetést a város legérintettebb pontjain. Egy pályázatnak köszönhetően közel háromszázmillió forintnyi forrásból gazdálkodtak a munkálatok során.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Az elkészült csatornahálózat befogadója az önkormányzati kezelésű Akasztó-éri csatorna – tudtuk meg Herczeg Zsolt polgármestertől.

– A kivitelezés során egyebek mellett a csapadékvíz-elvezető rendszer átépítésén, bővítésén dolgoztak a szakemberek. Emellett a Cs. Wágner József utcában a meglévő útárkok rekonstrukcióját, TB-elemes burkolatú nyílt csatorna és csapadékvíz-átemelő építését valósították meg.

– Tulajdonképpen három helyszínen összesen közel kétezer-ötszáz folyóméter hosszú vízrendezési létesítmény biztosítja a majd két négyzetkilométernyi vízgyűjtő terület belvízelvezetésének felgyorsítását – összegezte a város vezetője.

– Mindez lehetőséget nyújt a város belterületi csapadékvíz-elvezetési és gazdálkodási rendszerének kialakítására, csökkenti a belvíz és a helyi vízkár veszélyeztetettséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában