többen monitorozzák az érkezőket

2020.09.10. 20:00

Meggyorsították a beléptetést a szolnoki Hetényi Géza kórházban

Hatalmas sor alakult ki az augusztus harmincegyedikén bevezetett látogatási tilalom miatt hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház bejáratánál. A korlátozás miatt ugyanis ismét csak szigorú ellenőrzés után léphetnek be a betegek az épületbe, emiatt torlódott fel a sor.

Molnár-Révész Erika

0110502,kórház,hetényi,épület,szülészet,kórterem,0429

Fotó: Mészáros János

– A vezetőség is észlelte a problémát, ezért első lépésként a belépők monitorozását végző munkatársak létszámát növeltük – mondta Piroska Miklós megbízott fejlesztési igazgató.

– Azonban ez még nem volt elégséges, ezért mától már két sorban várakozhattak a betegek, külön a járó- és külön a fekvőbeteg-ellátásra érkezők – tájékoztatta hírportálunkat Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott fejlesztési igazgatója.

– Emellett a biztonsági szolgálat emberei a szűréshez szükséges kérdőíveket már előre kiosztják a várakozóknak. Ez a kérdőív már a kórház webolda­láról is letölthető és kinyomtatható, így lehetőség van arra, hogy otthon is ki lehessen tölteni.

Hozzátette, péntektől újabb intézkedést vezetnek be a hosszas sorban állás elkerülése érdekében.

– Új rend lép életbe a csomagleadás tekintetében is, mert nagyon sok esetben reggel ugyanúgy beálltak a sorba azok, akik hozzátartozójuk számára küldtek csomagot. Megértjük, hogy mindenki a munkaidejéhez próbál alkalmazkodni, éppen ezért két idősávot jelöltünk ki erre a célra. Mindennap délelőtt tíz órától tizenegy óráig, valamint délután három és négy óra között lesz lehetőség a csomagleadásra. Az idősávok bevezetésével is a várakozási időt szeretnénk csökkenteni. Kérjük a betegek megértését, a jelenlegi helyzet mindenkitől türelmet és toleranciát kíván – hangsúlyozta Piroska Miklós.

A vírus gyors terjedése miatt a megyeszékhely önkormányzata is intézkedett. Újra ingyenesen hívható a tavasszal egyszer már bevezetett, koronavírussal kapcsolatos zöldszám. A 06-80/620–002-es ingyenes vonalon elsősorban azoknak az idős szolnokiaknak a jelentkezését várják, akik segítséget igényelnek a bevásárláshoz vagy a gyógyszerek kiváltásához. A lakossági információs vonal munkaidőben, nyolctól tizenhat óráig hívható – tájékozta­tott közleményben Szalay Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában