Újabb osztály került karanténba Tiszaföldváron

Egy nap alatt több mint harminccal nőtt a fertőzöttek száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, jelenleg a koronavirus.gov.hu internetes portál szerint ötszáznegyvenhatot tartanak számon.

P. Pusztai Nóra

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy iskolát a brazil fővárosban, Brasíliában

Forrás: Illusztráció/MTI/EPA/EFE/Andre Borges

Fotó: Andre Borges

Tovább terjed tehát a járvány, óvodákat és iskolákat is érintenek a bezárások. Három osztálynak éppen lejárt a hatósági házi karantén a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumban, amikor újabb megbetegedésről adtak hírt.

– Újabb pozitív eset miatt ismét egy osztályt kellett hazaküldenünk, a diákok digitális formában folytatják tovább az oktatást, egészen a hét végéig. Mivel a beteg tanuló múlt hét hétfőn volt utoljára az intézményben, így a tíz nap karantén csütörtökön már le is jár. A diákok hétfőn ülhetnek vissza az iskolapadba – részletezte Vass Zoltán igazgató, aki kitért arra is, hogy szeptember óta fokozottan ügyelnek a tisztaságra, a takarítók naponta többször fertőtlenítik például a kilincseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában