kézműves-foglalkozás

2020.10.25. 17:00

Különböző generációkat hozott össze a jásziványi program

„Távol és mégis közel” címmel rendeztek hagyományőrző délutánt minap a Szoó István Művelődési Házban.

Illés Anita

A fiatalok lelkesen vetették bele magukat a kosárfonás lépéseinek elsajátításába

Forrás: Beküldött fotó

A településen nagy hangsúlyt helyeznek a közösségek fejlesztésére, és teret adnak a különböző generációk találkozásának is.

Ezúttal régi időket idéző kézműves-foglalkozás hozta össze a fiatalokat és az idősebbeket. A rendezvény vendége Kovács Zoltán kosárfonó, népi iparművész, a Hagyományok Háza szakoktatója volt, aki a kosárfonás fortélyaiba avatta be az érdeklődőket.

Eme régi mesterség a fiatalabb generációk számára szinte ismeretlen, ezért kíváncsian figyelték a fűzvesszőből készült kézműves tárgyak elkészítésének menetét. Sőt, ki is próbálhatták, hogyan lehet természetes alapanyagból gúzskarikát, szappantartót és más apróságokat fonni.

A fiatalok lelkesen vetették bele magukat a kosárfonás lépéseinek elsajátításába
Fotó: Beküldött fotó

A családias hangulatú hagyományőrző programot tökfaragás, tökös finomságok kóstolója is színesítette. Kicsik és nagyok szebbnél szebb formákat faragva készítettek töklámpásokat, amiket aztán a kopjafánál ki is állítottak, majd mécsesekkel világítottak meg.Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában