városfejlesztés

2020.10.06. 20:00

Megújul a játszótér és a zöldterület a szolnoki Móra parkban

Javában zajlik a munka a Móra parkban, a kivitelezés már egy újabb szakaszába lépett. A területet érintő fejlesztésekről kedden sajtótájékoztatón számoltak be.

Rimóczi Ágnes

Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője (balra), Szalay Ferenc polgármester (középen) és Györfi Mihály alpolgármester a helyszínen számoltak be a munkálatok állásáról

Fotó: Nagy Balázs

– Tulajdonképpen egy új városrehabilitációs programról is beszélhetünk, hiszen Szolnok egyik legjobban fejlődő része ez – emelte ki Szalay Ferenc. A polgármester elmondta, jelenleg a park felújításának második üteme zajlik, ami mintegy harminchat millió forintos önfejlesztési program keretében valósul meg.

– A munkálatok során mintegy 3800 négyzetméteres zöldfelület rehabilitációja valósul meg – emelte ki Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

– A terület egy automata öntözőberendezést kap, tíz új utcabútort helyezünk majd ki, valamint tíz facsemetét is ültetünk. Mindezek mellett mintegy százhúsz négyzetméternyi felület kap majd viakolor borítást a régi ösvények helyén és az itt lévő játszótér teljes megújítása is megtörténik.

Györfi Mihály alpolgármester kiemelte, hogy az ott található játékszerek szerencsére olyan állapotban vannak, hogy csak felújítani kell azokat.

– Ráfért már erre a területre a megújulás, a látványos fejlődés pedig mindenképpen az itt élők, de minden városlakó megelégedésére szolgál majd – tette hozzá az alpolgármester. A fejlesztési program befejező, harmadik ütemében a közvilágítás fejlesztése, valamint a közeli parkoló rendbetétele valósul meg.

Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője (balra), Szalay Ferenc polgármester (középen) és Györfi Mihály alpolgármester a helyszínen számoltak be a munkálatok állásáról
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában