mérföldkő

2020.11.16. 20:13

Összeért a két oldala az M44-esnél épülő új Tisza-hídnak

A tiszaugi híd kivitelezése az ütemezésnek megfelelően halad, összeért a szerkezet két oldala — számolt be a fejleményről a magyarepitok.hu.

Szoljon.hu

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A szoljon.hu utoljára nyáron írt a projektről. Akkor az alépítményi munkarészek már több mint 70 százalékos készültségi szintnél tartottak. A híd Európában egyedülálló lesz, mely az Alföld egyik jelképére, az ekhós szekérre emlékeztet majd.

A magyarepitok.hu most elárulta, az elmúlt hónapokban befejeződtek az alépítmény szerkezetépítési munkái, továbbá elhelyezték az ártéri szakasz saruit és sarugerendáit, valamint az ártéri hídszakaszok előregyártott gerendáit is.

Ezen kívül folytatták a mederszakasz acélszerkezetének építését, és várhatóan még az idén megtörténik ennek a szerkezetnek a kivitelezése. Emellett a hídfők építésén dolgoztak a szakemberek, és megerősítették az árvízvédelmi töltést is.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Jelenleg a mederhíd acélszerkezeti munkálatai folynak, a pilonok befejező munkáinál tartanak, valamint az aktuális munkálatok között szerepel az ártéri hídszakaszok pályalemez-építése is.

Az elkövetkező időszak a jelenleg folyó munkák befejezéséről, valamint a mederhíd pályalemez építéséről fog szólni. Januártól pedig a ferde kábelek feszítési munkái is elkezdődhetnek — írja a portál.

A járványhelyzet miatt az építési ütemek átszervezésére volt szükség, ugyanis a külföldről érkező anyagokat és szerkezeti egységeket később szállították – ez azonban a kivitelezésben nem okozott problémát. De nemcsak a járvány, hanem a Tisza tavalyi és idei árhulláma miatt is módosult az építésszervezés, ezt kapacitásbővítéssel oldották meg.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A műtárgy kivitelezése az ütemezésnek megfelelően halad, azonban egy ismételt árhullám vagy egy erős tél befolyásolhatja a projektet. A műszaki átadás-átvételt várhatóan 2021. augusztus végén fejezik majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában