kezdeményezés

2020.11.25. 11:30

Pihenést ajánlottak fel a dolgozóknak a füredi szállásadók

Egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak és ápolónőknek szól a tiszafüredi szálláshelyek nemrég közzétett felajánlása. Első körben a szolnoki Hetényi Géza kórházat keresték fel.

Ujvári László

Családok üdülhetnek ingyen a vízparton

Fotó: Ujvári László

– Ezekben a percekben, órákban is drámai küzdelem folyik kórházainkban, hogy minél több életet mentsenek meg az egészségügyben dolgozók a koronavírus végzetes következményei alól – fogalmaznak a lapunkhoz is eljuttatott közös közleményükben.

Míg a lakosság a szabályok betartásával tud hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, három tiszafüredi szálláshely előre gondolkodott. Hálájuk és tiszteletük kifejezéseként egy kezdeményezést indítottak útjára. Ennek keretében a május-júniusi előszezonban és a szep­tember-októberi utószezonban szálláshelyenként és alkalmanként három nap, két éjszakás, térítésmentes szálláslehetőséget ajánlanak fel egy-egy, az egészségügyben dolgozónak és családjának. A felajánlással megkeresték dr. Bene Ildikót, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatóját, gondoskodjon arról, hogy a kórházban dolgozók igénybe vehessék a Tisza-tavi szálláshelyek negyvennyolc fő részére szóló, huszonnégy vendégéjszakás felajánlását.

Családok üdülhetnek ingyen a vízparton
Fotó: Ujvári László

A kezdeményezést útjára indító Boró Apartman, a Hotel Hableány és a Szitakötő Panzió remélik, hogy példájukat más, a térségben működő szálláshelyek is követni fogják. Arra bátorítják a szállásadókat, hogy keressenek fel egy-egy kórházat, és hasonló módon fejezzék ki nagyrabecsülésüket a pandémia idején erőn felül teljesítő egészségügyi dolgozók irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában