Hagyomány

2020.12.07. 14:00

A második gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún Berényben

A járvány miatt idén online programok színesítik az örömvárás időszakát Jászberényben.

Illés Anita

Beszteri Éva, a Városi Óvodai Intézmény vezetője gyújtotta meg a következő gyertyát a koszorún

Fotó: Gémesi Balázs

Advent második vasárnapján a Jászberényi Kulturális Programok közösségi oldalán kreatív foglalkozással, lélekemelő műsorokkal várták a családokat. Suhaj Csilla kulturális rendezvényszervező közreműködésével ezúttal karácsonyi tobozmanót készíthettek a kézműveskedők.

Az ünnepre hangoló online programsorozat a Mikulás ajándéka című zenés bábjátékkal folytatódott a Fabula Bábszínház előadásában. A gyerekek megismerhették Balambusz, a jóságos kis krampusz kalandos történetét, aki először segített a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában.

Délután, a hagyományos gyertyagyújtást szintén videó­felvételen láthatták az érdeklődők. A város adventi koszorújának második gyertyáját Beszteri Éva, a Városi Óvodai Intézmény vezetője gyújtotta meg. Ezután az ünnepi pódiumsorozat részeként Müller Péter Sziámi AndFriends koncertfelvétele Leonard Cohen lírai, érzelmekkel teli világába kalauzolta el a lélekben feltöltődni vágyókat.

Beszteri Éva, a Városi Óvodai Intézmény vezetője gyújtotta meg a következő gyertyát a koszorún
Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában