Videóval

2020.12.23. 07:00

Megújult útszakaszt adtak át Besenyszögön

A Szolnok-Jászkisér összekötő út újabb szakaszának felújítása egy lépéssel közelebb visz a térség szorosabb összekapcsolódásához. A keddi átadáson távlati tervekről is szó esett.

Szoljon.hu/V.B.E.

Fotó: Mészáros János

– Lépésről lépésre haladunk és ez az 1,7 kilométeres útszakasz hozzájárul ahhoz, hogy Besenyszög biztonságban és időben közelebb kerüljön Szolnokhoz – jelentette ki dr. Kállai Mária Besenyszögön, a keddi útátadáson. A térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy fontos a gyorsfolgalmi utak hálózatának fejlesztése, de az alacsonyabb rendű utak hálózata legalább ilyen fontos kérdés. Rámutatott, hogy 2014 óta milliárdos fejlesztésekkel újul meg Besenyszög.

– Mondhatjuk, hogy három éven keresztül mindig olyan fejlesztés van Besenyszög környezetében, ami az ünnepeinket szépíti – mondta Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere. Beszédében kiemelte a település Jászsághoz fűződő kapcsolatát is, ami az útfelújítás előrehaladásával ismét erősödik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere felhívta a figyelmet az M4-es autóút épülő, Szolnokot északról elkerülő szakaszának fontosságára a térség jövője szempontjából. Gazdaságfejlesztés keretében, az autóút mellett tervezett 40 hektáros besenyszögi ipari park közvetlen szomszédságában, Szolnok városa is hasonló méretű területet szeretne ilyen célra hasznosítani.

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója összefoglalta az átadott beruházás adatait. A Magyar Falu Program keretében a 3225. jelű, Szolnok-Jászkisér összekötő út Besenyszög belterületi 1,7 kilométeres szakaszát újították fel. A beruházás 318 millió forint hazai forrásból valósult meg, a STRABEL konzorcium kivitelezésében. Az összeg az útburkolat három rétege és az útpadka mellett kresztáblák, szalagkorlát, burkolatjelek, buszöblök költségeit is tartalmazza. A kivitelezőnek az eredetileg tervezett 90 nap helyett, csak kicsit több, mint a felére, 50 napra volt szüksége a munka elvégzésére.

Megtudtuk azt is, hogy idén összesen 5,3 milliárd forint értékű felújítási, javítási munkát végeztetett el a Magyar Közút a megye útjain. Jövőre pedig ennek a dupláját fordítják az 1330 kilométer hosszú úthálózatra.

https://www.facebook.com/watch/?v=1240175559710765

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában