helyhiány

2020.12.06. 17:00

Pályázati forrásból bővítették a kunhegyesi református óvodát

Jövő szeptembertől három csoporttal működhet a református óvoda. Pályázati forrásból nyílt lehetőség a jelenleg kétcsoportos intézmény bővítésére.

Ujvári László

Jövőre immár három csoporttal működhet az intézmény

Fotó: Ujvári László

– A vonatkozó törvényi előírás szerint a két csoportba együttesen ötven gyermek járhat, de a fenntartó szükség esetén húsz százalékkal megemelheti a csoportok létszámát, ami esetünkben meg is történt – magyarázta Nagy Kálmán.

– Ez azt jelenti, hogy jelenleg két csoportban hatvan gyermekkel működik az óvoda, de az igények folyamatosan nőnek – érvelt.

Helyhiány miatt évente legalább tíz gyermeket kénytelenek visszautasítani. Éppen ezért már évek óta tervezik az intézmény bővítését. Erre teremtett nagyszerű lehetőséget az országos óvodaépítési program. Megragadva a lehetőséget, egy új épületszárnnyal toldották meg a mostani óvodát. Így kétszáz négyzetméterrel bővült a 2013-ban épített kétcsoportos ingatlan.

– A beruházás során érintetlen maradt a tornaszoba, de a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségeket – öltözőket és mosdókat – átalakították, a jövőben irodaként és csoportszobai öltözőként funkcionálnak majd. Megépült a harmadik csoportszoba, és a kapcsolódó vizesblokk is elkészült. Új kiszolgálóhelyiségeket kapott a tornaszoba, továbbá kialakítottak egy szertárat is – részletezte a lelkész.

Jövőre immár három csoporttal működhet az intézmény
Fotó: Ujvári László

A beruházás tehát a régi épület egy részének átalakítását és egy új szárny megépítését foglalta magába. Összesen kilencvenmillió forint állt rendelkezésükre, melyből hetvenkilencet támogatásként nyertek, a fennmaradó részt önerőből pótolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában