Beruházás

2020.12.09. 07:00

Támogatásból újul meg a bekötőút Jásziványon

Arról döntött a kormány, hogy egymilliárd forint támogatást kap a bekötőút felújítására a település – közölte a minap közösségi oldalán Pócs János országgyűlési képviselő.

Illés Anita

A négyszáz lelkes faluban több évtizedes problémát jelent az érintett szakasz rossz állapota. 2011-ben a kis község adott otthont a XVII. Jász Világtalálkozónak. A rangos eseményre készülve akkor kisebb burkolatjavítást, karbantartást végeztek el a járhatatlanná vált úton. Ez azonban csak átmeneti megoldást jelentett, hosszú távon további fejlesztésre van szükség. Erre a napokban bejelentett egymilliárd forint kiemelt támogatásból nyílik lehetősége a Jászság legkisebb településének.

A fejlesztéssel kapcsolatban Tari András polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy mintegy hat kilométer hosszan, a 31-es főúttól egészen a faluig újulhat meg az útszakasz, mely a tervek szerint új aszfaltborítást kap.

A beruházás célja többek között a vidéki életminőség javítása, a falu népességmegtartó képességének növelése és a közlekedésbiztonság erősítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában