Martfű

2021.01.23. 14:00

Asztalosné Kocsis Enikő: Áprilistól szeretném megvalósítani a terveket

Hírportálunk Asztalosné Kocsis Enikőt, a martfűi művelődési központ igazgatóját kérdezte.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Nagy Sandor

– Hogyan tudták megélni tavaly a város önállóságának hetvenéves jubileumát?

– Kicsit átalakultak a terveink. A helyi újságba várostörténeti cikkeket csempésztünk be, ahogy a TérZene koncerteket is különböző helyszínekre szerveztük, bebarangolva a településünket. A Ki kicsoda könyv szép szelete volt az ünnepnek. Emellett a háttérben dolgoztunk, az évünk a minőségbiztosításról és szervezetfejlesztésről szólt, be is adtuk a Minősített közművelődési címre kiírt pályázatot. Olyan kis dolgozói létszámmal működő intézmény vagyunk, mely igényli a szervezettséget.

Fotó: Beküldött fotó

– Milyen évre készülnek idén Martfűn?

– A napokban dolgoztuk ki a rendezvénytervünket. Fennállásának hatvanadik évét ünnepli a művelődési ház, egy kiállítás készítésébe szeretnénk bevonni a lakosságot is. Olyan fotókat, videókat és tárgyi emlékeket várunk, amik a helyieket az intézményhez kötik, a régi csoportokat is megszólítjuk.

– Mikortól tervezik a programokat?

– Bízunk benne, hogy áprilistól már megvalósíthatjuk a terveinket. Legkorábbi időpontnak a családi húsvéti délután ötletét tűztük ki. Igyekszünk észszerűen, szolidabb rendezvénysorozatot megálmodni. Viszont minden olyan lehetőséget megragadunk, amivel szórakoztató és igényes programokat biztosíthatunk. Azt gondolom, az első találkozás élményszerű lesz, ehhez nem kell sok. Az is elég, ha a klubok, társaságok tagjai végre összegyűlhetnek. Lépésről lépésre építjük fel a város közösségi életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában