Galériával

2021.01.27. 07:00

Az újrahasznosítást népszerűsítették Karcagon

A Szent Pál Marista Általános Iskola ÚjrAlkotó címmel hirdetett pályázatot óvodásoknak, iskolásoknak. Mint a fenntartó szerzetesrend tagja, Misi testvér elmondta, hagyomány, hogy január 25-én megemlékeznek a névadóról, és ehhez egy pályázatot is kiírnak.

Daróczi Erzsébet

Az iskolában Szent Pál népe felé történő nyitottságát próbálják a gyerekeknek átadni, a személyisége példa a fiataloknak. Balog Edit Judit tanítónő elmondta, az ÚjrAlkotó pályázat célja a kidobásra váró dolgok újrafeldolgozása volt. Ez szorosan kapcsolódik az iskola Ébredj mottójához, amivel arra hívják fel a figyelmet, hogy a szemét jó részéből még lehet hasznos dolgokat készíteni. A díjazásnál fontos szempont volt a tárgy használhatósága és a ráfordított idő is.

A zsűri tagjai, Szabó Péterné gyermekkönyvtáros, Reni testvér és Szentpéteri Dániel egyetemista sok jó ötletet találtak a beadott pályamunkák között.

Az óvodás kategória nyertese Szabó Berta (Csokonai úti Óvoda), 2. Pandur Dorottya és a Méhecske csoport (SZIM Óvoda), 3. Balog Lara (Táncsics 19. Óvoda) lett.

Az 1-2. évfolyamnál első Kiss Lia (2. b, Györffy István Katolikus ÁI.) lett. A 3–4. évfolyamosok versenyét Lőrin­czi Mátyás (3. b, Karcagi Nagykun Református ÁI.) nyerte. Az 5–6. évfolyamosoknál első Somogyi Sára (6. a, Karcagi Nagykun Református ÁI.) lett.

A 7–8. évfolyamnál pedig Nagy Adrienn Zsófia (7. o., KÁAMI Kiskulcsosi Tagintézmény). Különdíjat kaptak a Marista Mókusok (2. a osztály, Szent Pál Marista ÁI.) és Hérmán Krisztián (7. a, Szent Pál Marista ÁI.) diákjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában