Hagyományőrzés

2021.01.20. 14:00

Civil vándordíjjal ismerték el a berényi cserkészcsapat munkáját

Az elismerést immár tizenegyedik alkalommal ítélték oda.

Illés Anita

A 298. számú Lehel Vezér Cserkészcsapat kapta a 2020. évi Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó kétszázezer forint elismerést – tájékoztatott a Jászok Egyesülete közleménye.

A „Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma immár tizenegyedik alkalommal ítélte oda a vándordíjat. Ezt minden évben olyan szervezet vagy intézmény nyerheti el, mely a jász kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott tagszervezete és folyamatosan működik.

A 298. számú Lehel Vezér Cserkészcsapat vallásos ifjúságnevelő mozgalomként több évtizedes kényszerű szünet után a rendszerváltás idején alakult újjá. 1998 óta Jászberény egyetlen cserkészközössége, melynek nyolcvanöt tagja van. Céljuk az ifjúság jász és magyar öntudatának megerősítése a cserkésztörvény betartásával.

– Olyan szabadidős tevékenységet végeznek, mely növeli önkéntes közösségük népszerűségét, létszámát Isten, haza és embertársaink javára. Szervezeti életük, munkarendjük átgondolt és sokrétű. Közösségépítő szolgálatuk példaértékű, törekvéseik méltóak a támogatásra és a Jászsági Civil Vándordíj elnyerésére – indokolta döntését az alapítvány kuratóriuma.

A csapat rendszeres közreműködője a városi, egyházi ünnepségeknek, valamint cserkész olimpiákat rendeznek, állandó résztvevői a Nemzeti Nagytáboroknak, nemzetközi dzsemboriknak. 2014-ben léptek be a Jászok Egyesülete tagszervezetei közé, munkájukat az egyesület egyik budapesti rendezvényén is bemutatták. A díj átadására a járványhelyzet figyelembe vételével kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában