gyász

2021.01.13. 12:40

Elhunyt Vass Gábor színész

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően 64 éves korában elhunyt Vass Gábor.

Szoljon.hu

Vass Gábor (1956-2021)

Forrás: Wikipédia

A közismert és népszerű szinkronszínész Kömlőn született, gyermekkorát pedig Egerben töltötte, itt folytatta alap- és középfokú tanulmányait. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként.

Vass Gábor (1956-2021)
Fotó: Wikipédia

Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött. 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően tíz évig volt a Madách Színház tagja, ezután szabadúszó lett. Jellegzetes hangja miatt szinkronszínészként is gyakran foglalkoztatták.

Szinkronizálta többek között Sean Connery-t a James Bond-filmekben, Samuel L. Jacksont, és ő volt Bruce Willis szinkronhangja az első Die Hardban.

Vass Gábor 2005-ig az HBO, 2014-től az AMC, 2012-től a debreceni Best FM, 2017-től pedig a Retro Rádió hangja volt.

– Megrendülten búcsúzunk kollégánktól és jó barátunktól. Ő adott hangot a szavainknak, és nekünk most elfogytak a szavaink. A család tisztelettel kéri a sajtó munkatársait, hogy fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben, nem kívánnak nyilatkozni – búcsúzott Vass Gábortól a Retró Rádió hivatalos Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában