Beruházás

2021.01.21. 19:00

Idén megkezdődik a Zagyva feletti új híd építése Jászberényben

Idén folytatódnak az út töltésépítési, pályaszerkezeti és vízépítési munkálatai, továbbá megkezdődik a Zagyva-folyó feletti híd kivitelezése.

Illés Anita

Régészek kutattak a jászberényi elkerülő nyomvonalán

Fotó: Gémesi Balázs

Mint azt korábban megírtuk, megkezdődött a jászberényi elkerülő út harmadik ütemének kivitelezése. A munkálatokról a Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-t kérdeztük.

Régészek kutattak a jászberényi elkerülő nyomvonalán
Fotó: Gémesi Balázs

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt évben az elkerülő nyomvonalán főként régészeti munkálatokat, humuszolási és altalaj javítási munkákat végeztek a szakemberek. Szállító utakat, töltéstestet építettek ki, folyamatos volt a szállító utak és a munkaterület víztelenítése is. A Gyilkos-ér medrében medertisztítás és előkészítés zajlott, hidat cölöpöztek.

Az építés műszaki előrehaladása húsz százalékos.

Idén folytatódnak az út töltésépítési, pályaszerkezeti és vízépítési munkálatai, továbbá megkezdődik a Zagyva-folyó feletti híd kivitelezése. A Gyilkos-ér medrében a hídfők építésére, illetve az elkerülő út nyomvonalát érintő közműkiváltásokra is sor kerül.

A beruházás tervezett befejezése 2022. augusztus elseje, ami után a forgalomba helyezési eljárás lefolytatásával várhatóan 2022. szeptemberében vehetik majd birtokba az utat az autósok – közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában