éghajlatváltozás

2021.01.09. 14:00

Klímastratégiai tervet készítenek Jászfényszarun

A város önkormányzata és a Klímabarát Települések Szövetsége kezdeményezésére tavaly év végén megalakult az Éghajlatváltozási és Klímastratégiai Kerekasztal.

Illés Anita

A fórumot a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban, konzorciumi partnerségben elnyert pályázat hívta életre. Ennek egyik szakmai célja a helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a tudásmegosztás és különböző szemléletformáló, környezettudatosságot erősítő programok megvalósítása.

A koronavírus-járvány miatt az alakuló ülést az online térben tartották, melyen ismertették a projekt eddig megvalósult tartalmát. A kerekasztal tagjai többek között Jászfényszaru, Hatvan, Pusztamonostor és Tóalmás önkormányzata, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint több helyi intézmény és civil szervezet.

Jászfényszaru klímastratégiája a tervek szerint február végéig készül el, mely a térségre is hatással lesz. A dokumentum véleményezésében a kerekasztal tagjai, képviselői is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában