JÁSZKUNSÁG

2021.01.03. 15:30

Megépülő hidak névadásában kérik a lakosság segítségét

Január 31-ig lehet benyújtani azokat a javaslatokat, mely során az M4-es autóút Szolnok északi elkerülőjén épülő, a Tiszán és Zagyván átívelő közúti hidak nevét keresik – olvasható Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének javaslattételi felhívásában.

Szoljon.hu

20201008 Tiszapüspöki A várt ütemben halad az M4 es út építése Abony és Törökszentmiklós között, ahol ezekben a napokban Tiszapüspökinél a hídszerkezet tolását végzik.

Forrás: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat előzetes egyeztetése alapján az épülő M4-es autóút Szolnokot északról elkerülő nyomvonalának részét képező, a Tiszán és a Zagyván átívelő közúti hidak elnevezésekor a szakminisztérium figyelembe kívánja venni a megyében élő lakosoktól és helyi szakmai szervezetektől érkezett javaslatokat – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat közleményében, ahol minden " target="_blank" rel="noopener noreferrer">egyéb tudnivaló is megtalálható.

Fontos, hogy a földrajzinév-javaslatok egyértelmű, jól beazonosítható elnevezések legyenek és valamilyen formában kötődjenek a térséghez, megyéhez, megyeszékhelyhez, egyéb megnevezés esetén utaljanak a funkcióra. A vonatkozó kormányrendelet alapján földrajzi névnek tekintendő: a földfelszín természetes vagy mesterséges részleteinek azonosítására szolgáló, kisebb vagy nagyobb közösségek által használt tulajdonnév.

A javaslatok beadási határideje: 2021. január 31.

Fotó: Mészáros János

A beérkezett javaslatok közül Megyei Előválasztó Bizottság választja ki hidanként azt a három javaslatot amelyet tovább küld a Földrajzinév-bizottság felé végleges döntési javaslatokként. Negyedik döntési javaslatként a beérkezett összes javaslat internetes közönségszavazásán nyertes és egy-egy híd-elnevezés is a végleges megyei javaslatok közé kerül. A közönségszavazás a megyei önkormányzat oldalán zajlik várhatóan február 5-10. között.

A legjobb négy-négy név-javaslat beküldője a megyei önkormányzat ajándékcsomagjában részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában