beruházás

2021.01.15. 17:30

Máris óriási az érdeklődés az új műfüves pálya iránt Örményesen

Örményesen épült meg a megye ötödik nagy méretű, világítással ellátott műfüves pályája. Bár az ezerlelkes kistelepülésnek jelenleg nincs saját labdarúgócsapata, a pálya nem maradna üres. Már most rengeteg környékbeli klub tart igényt a helyszínre, ugyanis téli időszakban az élőfüves pálya alkalmatlan az edzésekre, mérkőzésekre.

Molnár-Révész Erika

Néhány fejlesztés még vár ugyan az új műfüves pályára, de a futballisták már használhatják. Képünkön Török Tamás polgármester az egyik kapunál

Fotó: Mészáros János

– Ez egy száztízszer hetvenkét méteres alapterületű pálya, műfűvel, világítással – mutatja a település szélén álló létesítményt Török Tamás örményesi polgármester. A pálya talaján már csak kisebb korrekciós munkát végeznek, így játékra már most is alkalmas. A vonalakat felfestették, a kapuk is készen állnak, ezáltal a napokban egy környékbeli fociklub már itt tarthatta edzéseit.

– Játszott rajta a fegyverneki ifi- és felnőttcsapat, Kunhegyes jön hozzánk a jövő héten, illetve Kétpó és Kenderes is lefoglalta már. Bár ez a focipálya itt, Örményesen épült, de tulajdonképpen az egész térséget kiszolgálja – mondta a polgármester.

– Télen nagyon nehéz edzéséket és mérkőzéseket tartani, ugyanis a gyeppályák használhatatlanok, vagy könnyen tönkremennek ilyen időben. Ráadásul megyénkben eddig csak négy településen volt ilyen nagy méretű műfüves pálya: Szolnokon, Karcagon, Jászberényben és Tiszafüreden – sorolta a polgármester, aki úgy számol, hogy a bérleti díjból származó bevétel nemcsak a pálya fenntartására lesz elég, hanem további fejlesztéseket is lehetővé tesz, így később magasabb osztályú meccseknek is otthont adhatna.

– Évek óta dolgozik azon Örményes, hogy ismét beinduljon a szervezett labdarúgás a településen, csak sajnos a létesítményei nem voltak rá alkalmasak. Ennek a nagy méretű műfüves pályának komoly jelentősége van a térségben is, mert időjárástól és napszaktól függetlenül lehet használni. Nemcsak labdarúgásra, bármilyen tömegsportra – emelte ki Varga Zsolt.

Néhány fejlesztés még vár ugyan az új műfüves pályára, de a futballisták már használhatják. Képünkön Török Tamás polgármester az egyik kapunál
Fotó: Mészáros János

– A Magyar Labdarúgó-szövetség megyei sportigazgatója hozzátette: az örményesi pályát egyelőre a megyei másodosztály, és az ez alatti besorolású kategóriák használhatják, de ha két és fél héten belül az önkormányzat alkalmassá tudja tenni a kiszolgálóhelyiségeket, akkor január végén már megye I.-es bajnoki mérkőzéseket is lehet itt rendezni – mondta a polgármester.

Az örményesi pálya a Belügyminisztérium felzárkóztatási programjának segítségével épülhetett meg, a beruházás hetven százaléka TAO-támogatás, húsz százaléka belügyminisztériumi forrás, tíz százalékát pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség állta. A település vállalta az üzemeltetési, fenntartás költségeket.

 

A csapatoknak állandó helyszínt, a falunak komoly bevételt jelentene

– Hamarosan indul a bajnokság, így sok csapat keresi azokat a helyszíneket, ahol edzeni vagy mérkőzni tudnak. Az örményesi pályával nagy lélegzethez jutott a megyei labdarúgósport – hangsúlyozta Varga Zsolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei sportigazgatója.

– Ősszel ötvennyolc találkozó maradt el a koronavírus-járvány miatt megyénkben. Ezeket pótolnunk kell, és ha az időjárás engedi, akkor szombat-vasárnap reggel kilenctől este hét-nyolc óráig, kétórás időintervallumokban rendeznénk a meccseket, akár Örményesen is. Ez a településnek jelentős bevétel, a csapatoknak pedig óriási segítség, mivel állandó helyszínt jelentene. Már csak Cserkeszőlő térségéből hiányzik egy ekkora méretű pálya ahhoz, hogy harminc kilométeres körzetben tömeg- és csapatsport szempontjából lefedetté váljon a megye azon része is – magyarázta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában