nyomravezetői díj

2021.01.13. 14:00

Elképesztő rongálássorozat áldozatai az újszásziak

Hatalmas felháborodást váltott ki Újszászon az a rongálássorozat, amit múlt héten szerda estétől szombatra virradóig követtek el ismeretlen tettesek. Több utcafrontra néző ingatlan ablaküvegét betörték, valamint házfalakat festettek össze, helyenként obszcén ábrákkal. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Czakó Nóra

Újszászon a napokban esténként ismeretlen elkövetők graffitiket fújkáltak fel családi házak falára Képünkön Nagy Zsolt az újszászi önkormányzat munkatársa mutatja nekünk a graffitiket.

Fotó: Nagy Balazs

– A Bakó úton sok házat összefújkáltak és az Árpád úton is – mondta hírportálunknak egy újszászi asszony.

– Nagyon dühítő, hogy ezt csinálták. Remélem, a tettes minél hamarabb előkerül, és megkapja a büntetését.

A szintén Újszászon élő Némethné Varga Editet is felháborította az eset.

– Kedden én is láttam a Csillag úton egy utcán parkoló autót, aminek az oldalára egy obszcén szót írtak, és a hátulját is összefestették. De a Mikszáth út feliratú utcanévtáblát is teljesen lefújták. Nagyon ledöbbentem, mert nem történt még ilyen Újszászon – fűzte hozzá Némethné Varga Edit.

Nagy Zsolt, az újszászi önkormányzat munkatársa mutatta meg a graffitiket
Fotó: Nagy Balázs

Dobozi Róbert polgármestertől megtudtuk, hogy hat-hét utca érintett és tíz, jellemzően utcafronti ingatlant firkáltak össze az elkövetők különböző mértékben.

– Valamelyikre csak vonalat fújtak, míg másokra egy fejet vagy egy obszcén ábrát. Három ingatlannak pedig az ablakát törték be egy kővel – fejtette ki a városvezető.

– Az elkövetőt vagy elkövetőket jól láthatóan nem vezette más, csak a minél nagyobb rongálás, károkozás szándéka. Különösen elkeserítő, hogy az összefestett házfalak, színezett vakolatok helyreállítása akár több százezer forintjába is belekerülhet a vétlen tulajdonosoknak. Úgy tudom, szinte minden érintett tett feljelentést az ügyben, a rendőrség pedig napok óta nagy erőkkel keresi az elkövetőket. A szándékos károkozás, településünk arculatának elcsúfítása semmilyen körülmények között sem válhat életünk részévé. Minden áron meg kell állítanunk ezt az esztelen, mások nyugalmát tönkre tévő pusztítást – adott hangot véleményének Dobozi Róbert.

Hozzátette, hogy nem történt még ilyen mértékű rongálás Újszászon és nem is jellemző a településre.

Szeretnék, ha a jövőben nem is fordulna elő hasonló, ezért a polgármester 75 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki használható információval járul hozzá a tettesek kézre kerítéséhez.

– Azóta megbolydultak a vonalak – árulta el Dobozi Róbert. – Nagyon sokan adtak már hasznos információkat, ezért remélem, hamarosan kézre kerülnek az elkövetők. A nyomravezető névtelenségét a rendőrség munkatársai garantálják, de közvetlenül hozzám is fordulhat bárki messengeren keresztül vagy személyesen, ha úgy érzi, számára az a kedvezőbb.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás

Sipos Andrásné, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta hírporátlunkat, hogy az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást kezdeményezett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt.

– A rendelkezésre álló adatok szerint, ismeretlen személy több újszászi ingatlan utcafronti ablakát megrongálta január 6-án – részletezte a sajtóreferens.

– Ugyancsak eljárást kezdeményezett a Szolnoki Rendőrkapitányság azon esetben is, amikor január 9-ére virradóra ismeretlen személy nyolc újszászi ingatlan házfalát zöld színű festékkel lefújta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában