Projektzáró

2021.01.27. 13:17

Online formában zárult a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon, online formában tartották meg a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum projektzáró rendezvényét szerdán.

Kovács Berta

Forrás: info.szolnok.hu

Fotó: Picasa

A szakmai fórumon az idén január 31-én befejeződő együttműködés eredményeit tekintették át a résztvevők, összegezve tapasztalataikat. A projektbe bevont álláskeresők is megoszthatták élményeiket, értékelhették a számukra nyújtott segítséget.

A 28 tagú szervezet tagjai még 2017-ben közös nyilatkozatban vállalták, hogy együttműködnek a helyi munkaerő-piaci problémák azonosításában a hosszabb távú foglalkoztatási stratégiai célok elérésében. A helyi foglalkoztatás növelését célzó programot 1,2 milliárd forint közösségi forrás felhasználásával a szolnoki önkormányzat, a kormányhivatal és az Impulzus Egyesület konzorciumban valósította meg.

A projekt során együttműködési hálózatokat építettek ki, segítették a helyi vállalkozások fejlesztését és a hátrányos helyzetű álláskeresők felzárkóztatását és elhelyezkedését. Meghatározták Szolnok 2020-ig tartó foglalkoztatási stratégiáját.

A programba 1335 fő hátrányos helyzetű szolnoki álláskeresőt vontak, mindenki legalább egy szolgáltatásban, részesült, bérköltség támogatástól kezdve a munkaerő-piaci képzésen át a vállalkozóvá válás támogatásáig.

Ennek révén összesen 707 fő helyezkedett el.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, hogy a projektet a jövőben is működtetni szeretnék, ennek mikéntje még kidolgozás alatt áll, de Szolnok 2021-2030 fejlesztési programja ehhez jó lehetőséget biztosít, mivel céljuk befektetők idevonzása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában