adomány

2021.01.30. 16:15

Örökbe fogadott fákkal is parkosítanak Túrkevén

Nem csak az egykor karácsonyfaként szolgáló fenyőket ültetik ki, hanem parkfák is a földbe kerülnek majd a Túrkeve Termál- és Élményfürdő területén.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Befogadják a töves fenyőfákat a Túrkeve Termál- és Élményfürdőben. Az egyik kolléga, F. Nagy Ágnes ötlete nyomán közzétették a fürdő munkatársai, hogy a korábban karácsonyfaként „szolgáló” töves fenyőknek helyt adnának a létesítmény területén. A lehetőséggel egyre többen élnek.

– Régóta dolgozunk a közel tíz hektáros területünk parkosításán. Ez a kezdeményezés is a része a „zöld” programunknak – mondta el Hegyi Csaba. A Túrkeve Termál- és Élményfürdő ügyvezetője beszámolt, hogy gyűlnek a fenyőfák, eddig hatan ajánlottak fel töves tűlevelű fát.

– Mindezek mellett egyéb más fafajtákat is telepítünk a fürdő területén. Egy helyi kertészettel, a Dékány faiskolával fogtunk össze ez ügyben, szereztünk be különböző parkfákat, így nyír-, platán-, juhar- és hárs facsemetéket. Ajánlottak fel fákat a kollégák is, sőt jelezték fürdőlátogatók is, hogy szívesen segítenének ez ügyben.

Az említett kertészettől és fürdőbarátoktól segítséget kapunk a kiültetéshez is, így a megfelelő időben kerülnek földbe a fácskák, gyarapszik az állományunk. Az összefogásért köszönetünket fejezzük ki – tette hozzá végül Hegyi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában