Mezőtúr

2021.01.31. 11:30

Szűcs Dániel: minden születő gyermek tiszteletére ültetünk egy fát

Szűcs Dániel, Mezőtúr alpolgármestere a település babafa programjáról beszélt hírportálunknak.

Rimóczi Ágnes

Szűcs Dániel

Forrás: Beküldött fotó

 

Szűcs Dániel
Fotó: Beküldött fotó

– Az ötlet megszületett, a megvalósítást a járványhelyzet átütemezte, de mondhatjuk, hogy a babafa program tulajdonképpen Mezőtúron is elindult…

– Igen, mindenképpen elmondhatjuk. Szerencsére ugyanis nagyon sokan érdeklődtek az elmúlt évben a kezdeményezés iránt, és csatlakoztak is a programhoz. Terveink szerint minden, a városban születő gyermek tiszteletére ültetünk majd egy fát, ezzel is kifejezve örömünket és a jövőbe vetett bizalmat. A program célja mindemellett természetesen az, hogy a gyermekeket a környezettudatosságra és gondoskodásra is neveljük.

– Hol ültetik el majd a babafákat?

– Városunk több pontján jelöltünk ki erre alkalmas területeket. Tehát nem egy helyen, hanem több városrészen fásítunk majd az érintett családokkal együtt. A szülőket előzetesen értesítjük, hogy az ő gyermekük „fáját” hol, melyik területen fogjuk közösen elültetni.

– Várhatóan mikor kerülhetnek földbe a facsemeték?

– A tavaly év végi korláto­zások sajnos alaposan átü­temez­ték a programot. Már no­vem­berben szerettük volna elül­tetni a 2019-ben született gyermekek fáit, mindez azonban átcsúszott erre az évre. Sajnos még nem tud­juk pontosan, hogy alakul­nak a korlátozások, de amint a helyzet lehetővé teszi, és természetesen alkalmas az idő­szak a faültetésre, elkezdjük a növények kihelyezését. Idén már a 2020-ban született gyerekek is kapnak fácskát. Reméljük, ebben az évben már gyakorlatilag is működhet a kezdeményezésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában