településfejlesztés

2021.01.13. 07:00

Támogatásból aszfaltozzák le az utat Tiszajenőn

Közel nyolcvanötmillió forintot fordíthat a kivitelezésre a kistelepülés.

Kovács Berta

Fotó: Mészáros János

Burkolatot kaphat végre a temetőhöz vezető út. Ezzel régi vágya teljesülhet a helybélieknek. Az említett útnak ugyanis nincs aszfaltburkolata, így csapadékos időben nehéz megközelíteni a sírkertet.

A felázott, hepehupás, homokos földúton nem csak az időseknek jelenthet gondot a közlekedés, de a kerékpárosoknak is. Még autóval is körülményes esős időszakban megközelíteni a temetőt.

A múlt év elején civil összefogással a legsúlyosabb hibákat legalább ideiglenesen igyekeztek orvosolni. A legrosszabb szakaszokon zúzottkővel tömték be a gödröket, mélyedéseket, majd lehengerelték.

– Ez azonban csak átmeneti megoldást jelentett – mutatott rá Virág József polgármester, aki maga is kivette részét a munkálatokból.

– Legutóbb is csak úgy tudtak kijönni a temetőbe az idősek, hogy az iskolabusszal kivittük őket, annyira saras volt akkor az út.

Útfejlesztésre korábban már pályázott az önkormányzat, akkor nem nyertek. Most azonban megoldódhat a probléma: a kormány 84,2 millió forint vissza nem térítendő egyedi támogatást nyújtott a településnek az út rendbetételére.

Mielőbb járhatóvá szeretnék tenni az utat, mutatja Virág József polgármester
Fotó: Mészáros János

– Szenteste, a mise előtt kaptam az erről szóló hírt – árulta el a polgármester, – gyorsan el is meséltem a jelenlévőknek. December 30-án pedig meg is érkezett a számlánkra a pénz. Szeretnénk a fejlesztést minél hamarabb meg is valósítani. Van elkészült, engedélyes tervezet, most intézzük a közbeszerzést. Remélhetőleg nyáron már aszfaltos úton fogunk erre közlekedni! – adott hangot bizakodásának a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában