Sangsin Hungary Kft.

2021.01.08. 14:00

Tízmilliárdból bővít a jászberényi cég

Állami támogatással a többszörösére bővíti a magyarországi termelését az akkumulátor-alkatrészeket gyártó koreai Sangsin – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter közölte, hogy a Sangsin Hungary Kft. tíz és fél milliárd forintból bővíti a jászberényi üzemét. A kormány 3,15 milliárd forinttal támogatja a befektetést. A beruházás százötven munkahely létrejöttéhez járul hozzá Berényben.

Munkatársunktól

A Sangsin gyár bővítése az elmúlt öt évre visszatekintve a harmincadik ilyen beruházás belföldön, és nem az első, amely Dél-Koreából érkezett. Jelentős részben a távol-keleti országnak köszönhető tehát, hogy Magyarország a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója lett – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A Sangsin magyarországi ügyvezető igazgatója elismeréssel szólt a beruházási feltételekről, hozzátéve, hogy ajánlani fogják Magyarországot más koreai vállalatoknak is. Cho Beom Hee kiemelte a képzett munkaerőt és a kedvező földrajzi elhelyezkedést, mely megkönnyíti a bekapcsolódást az európai autóiparba.

A Sangsin elkötelezettségét jelzi, hogy válságos időben bővíti a gyártási és a tárolási kapacitását Jászberényben – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A térség országgyűlési képviselője a munkahelyeket nevezte a felemelkedés alapjának, ezért megköszönte a Sangsinnak a beruházást, a helyieknek pedig azt, hogy a lehetőségekkel élve, munkát vállalnak. Pócs János szerint Jászberény gazdasági erejét igazolja, hogy az ottani vállalkozások árbevétele a cégvezetők visszajelzései szerint 2020-ban is huszonöt százalékkal nőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában