Ipari park

2021.01.29. 07:00

Új cégeket csábítanának Kunhegyesre

A bölcsőde háromlépcsős felújítása, bővítése mellett a koronavírus-járvány és az iparipark-fejlesztés határozta meg az előző tizenkét hónapot Kunhegyesen.

Ujvári László

Stabil maradt a költségvetés – mondja Szabó András

Fotó: Ujvári László

– A sok probléma ellenére nem panaszkodhatunk, a járvány alatt folyamatosan tartottam a kapcsolatot a városban működő nagyobb vállal­kozásokkal, melyek több száz helyi család megélhetését biztosítják – tekintett vissza a 2020-as esztendőre Szabó András polgármester.

– Öröm, hogy a gazdasági krízishelyzetben sem küldték el a munkavállalókat. Sőt, van olyan helyi vállalkozás, ahol még nőtt is a bevétel tavaly – részletezte a településvezető.

Az önkormányzat költségvetését mintegy harmincmillió forinttal terhelte a koronavírus-járvány elleni védekezés, valamint a szükséges, előírt feltételek megteremtése. Az egyik pénzintézetnél még biztonsági hitelkeretet is nyitottak, de szerencsére nem volt szükség rá, a költségvetés talpon maradt. Előrelépés, hogy év végén új elemekkel sikerült bővíteni a város ünnepi fényparkját, mely évek óta a környék egyik legszebb díszvilágítása.

– Az előző esztendő egyik legfontosabb beruházása volt az 1-es számú ipari park infrastrukturális fejlesztése. Kialakítottuk a szennyvízhálózatot, már biztosított az ivóvízellátás, valamint a belvízelvezető rendszer is – mondta.

Stabil maradt a költségvetés – mondja Szabó András
Fotó: Ujvári László

Egyik céljuk a munkahelyteremtés, több cég is érdeklődik a város és az egyik ipari park iránt. Egy feldolgozóüzem előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzattal. A járvány és az azt kísérő gazdasági helyzet ugyan megakasztotta az egyeztetéseket, de remélik, hamarosan új lendületet vesz a folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában