beruházás

2021.01.28. 16:47

Új élményelemmel bővült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

Egy pályázatnak köszönhetően új élményelemmel bővült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

A Rámpás rakodó épületében, a katonai akadálypályán, egy 29 négyzetméteres, 2,5 méter magas, 11 méter széles állandósított mászófal került telepítésre. A mászófal újabb lehetőségeket teremt a látogatói élmények generálására. A falon önállóan és csapatként kooperálva, különböző játékos, ügyességi feladatokat lehet végrehajtani. Az élményre épülő tevékenység során látens módon különböző képességek fejlesztése történik, például: erő, gyorsaság, állóképesség, motorikus képességek, mozgás koordináció.

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00482 azonosító számú Széchenyi 2020-as pályázat kapcsán, amelynek egyik eleme a mászófal. A pályázati projekt célja megismertetni a fiatalokat Szolnok múltjával helytörténeti és repüléstörténeti vonatkozásban. A pályázat keretén belül egy ifjúsági rendezvénysorozat kerül lebonyolításra, ahol a szülőföldhöz való kötődés és az elvándorlás mértékének csökkenése a cél, valamint Szolnok város értékeinek tudatosítása a fiatalokban.

Az új élményelemet hamarosan birtokba vehetik látogatók.

Fotó: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában