felújítás

2021.01.18. 09:24

Új helyre költözhet a védőnői szolgálat Jászboldogházán

Az épületfelújítás célja, hogy jobb környezetet biztosítsanak a gyermekes családoknak.

Illés Anita

Elkezdődött az egészségház régóta üresen álló részének belső felújítása, ahová beköltözik majd a védőnői szolgálat. A beruházáshoz az önkormányzat tizenhárommillió forintot nyert el tavaly a Magyar Falu Programban.

Szűcs Lajos polgármester érdeklődésünkre elmondta, az épületben több helyiséget felújítanak a támogatásból. Ennek részeként mosdót, akadálymentes bejáratot, az előírásoknak megfelelő várótermet, játszósarkot, valamint szolgálati, személyzeti helyet alakítanak ki.

– Célunk, hogy minél jobb körülményeket és ellátást biztosítsunk a gyermekes családoknak. Ezt szolgálja többek között az egészségház folyamatban lévő bővítése is, melynek köszönhetően az eddig kihasználatlan épületrész új funkciót kap. Örömünkre szolgál, hogy tavaly huszonnégy gyermek született a faluban. Erre az elmúlt két évtizedben nem nagyon volt példa – emelte ki a polgármester.

A beruházás várhatóan tavasszal fejeződik be, így a védőnők hamarosan komfortosabb környezetben segíthetik a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában