Támogatás

2021.01.25. 14:00

Vörös kód: sokaknak segítettek a fagyos napokon Abonyban

A zord hideg miatti kiszolgáltatottság kezelésével külön testület, a Vörös kód Bizottság foglalkozik a városban.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Vörös kód Bizottság működésével kapcsolatban Deákné Orosz Zsuzsanna, a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központjának igazgatója elmondta: a jelzések főként hozzájuk, a családsegítő szolgálat telefonszámára futnak be. Hétvégente is segítenek a bajba jutott abonyiakon.

– A Vörös kód Bizottság a tavalyi évben is eredményesen segített a bajba jutott embertársainkon. Ez a szervezet akkor működhet, amikor az esztendő néhány hetében az extrém hideg miatt fennáll a veszélye annak, hogy azok, akik nem tudnak fűteni, nagy bajba kerülnek – hangsúlyozta a vezető.

Ezután hozzátette: idén eddig nyolcvanegy család kért segítséget tűzifa formájában, emellett tizenhat családnak vittek élelmiszercsomagot, valamint a helyi önkormányzat is juttatott el adományt.

Megtudtuk, hogy egy alkalommal azonnali veszélyhelyzetet kellett elhárítaniuk, mert nem volt fűtés az egyik tanyán.

– Haladéktalanul vásároltunk egy hősugárzót a polgármesteri hivatal segítségével. A családsegítő szolgálat munkatársai mindig a leggyorsabb és a legjobb megoldást keresik az adott krízishelyzetben. A Vörös kód Bizottság a zord időben, csak egy-két hétig él – hívta fel rá a figyelmet Deákné Orosz Zsuzsanna. Majd arról tájékoztatott, hogy a szolgálat ezen az időszakon kívül is ügyel a krízishelyzetben lévőkre. Telefonszámuk a hét minden napján elérhető, hogy a leghatékonyabban segíthessenek a városlakóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában