Jászkunság

2021.02.08. 17:00

Gátőrkard kitüntetésben részesült Ivaskó Lajos

Gátőrkard kitüntetésben részesült Ivaskó Lajos, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVÍZIG) nyugdíjas árvízvédelmi osztályvezetője, az igazgatóság egykori védelemvezető-helyettese.

Szoljon.hu

Forrás: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Az elismerést Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adta át Gyulán – tájékoztatott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVÍZIG).

A szakmai jelképet olyan vízügyes szakembereknek ítélik oda, akiknek a teljesítménye, a védekezések során mutatott munkája kiemelkedőnek számít.

Ivaskó Lajost jó szervezőképessége, egyedülálló szakmai rálátása tette kiváló szakemberré.

Munkáját a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságon 1968 augusztusában kezdte. Mint szakaszvédelem-vezető vett részt az 1970-es Tisza-völgyi árvíz elleni védekezésben, majd 1971-től Védelmi Osztagvezetőként látta el feladatait. 1991-től árvízvédelmi és folyószabályozási osztályvezető és védelemvezető-helyettes volt nyugdíjazásáig, 2007-ig.

Fotó: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Kimagasló szerepe volt a magyarországi árvízi védekezésekben, különösen a 2000-es évek tiszai árvizeinek sikeres kezelésében. Meghatározó szerepet játszott a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése alapjainak megteremtésében és megvalósításában.

Mai napig segíti szakmai tudásával és tanácsaival az aktív dolgozókat. A vízügyet szolgálatnak tekintette és ezzel kivívta munkatársai elismerését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában