felújítás

2021.02.22. 11:30

Ideiglenes váróteremmel szolgálják ki az utasokat Túrkevén

Ideiglenes váró létesült a buszpályaudvar mellett, Túrkevén. Minderre azért volt szükség, mert az autóbusz-állomás épülete az évek alatt olyan leromlott állapotba került, hogy azt be kellett zárni. A konténer kihelyezésével azonban még nem oldódott meg az autóbusz-állomás ügye.

Rimóczi Ágnes

A szakemberek egy szociális és egy várótermi blokkot helyeztek ki, ezeket már használhatják is az utazók

Fotó: Mészáros János

– Jó, hogy végre van hová bemennünk az eső és a hideg elől. Rendszeresen utazom, így az elmúlt időben sokat várakoztam a bezárt épület előtt. Nyáron nem is volt ezzel baj, de amióta csapadékos és hideg az idő, örülök, hogy van ez az ideiglenes váró – mondta el egy középkorú hölgy, aki általában hetente kétszer utazik a városból busszal.

Egy hete tudják az ideiglenes várót használni az utazók. Ahogyan azt Bodóné Nagy Edit, az önkormányzat műszaki osztályvezetője elmondta, ez a megoldás még nem végleges, de örülnek, hogy végre sikerült ezt is megvalósítani.

– Van egy szociális és egy várótermi blokk, melyeket használhatnak a várakozók. Sajnos azonban a buszindulási helyek nem a konténer mellett vannak, így megoldásként változik, tulajdonképpen megfordul majd a pályaudvar forgalmi rendje – számolt be az osztályvezető. Korábban egyébként már a településvezető is írt erről közösségi oldalán, miszerint kollégáinak segítségével már hivatalba kerülése óta dolgozik azon, hogy valamiféle ideiglenes várakozási lehetőség legyen, ami különösen téli hideg vagy esős időben fontos.

– Nagyon sok egyeztetést, tárgyalást folytattunk az ügy megoldása érdekében, ami tulajdonképpen még nem végleges, de az átmeneti megoldásnak is örülünk – hangsúlyozta Bodóné Nagy Edit.

– Szerettük volna felújítani az önkormányzati tulajdonban lévő épület tetejét, sajnos azonban a tervező nem mondott le a „szerzői” jogáról, így nem tudtuk ezt megtenni. Mindeközben természetesen folyamatosan igyekszünk megegyezni a Volánnal a megoldás érdekében, addig ez az ideiglenes váró az átmeneti megoldás – tette hozzá a műszaki osztályvezető.

A szakemberek egy szociális és egy várótermi blokkot helyeztek ki, ezeket már használhatják is az utazók
Fotó: Mészáros János

A Volánbusz Zrt.-nél is elmondták, hogy az autóbusz-állomás felújításáról, helyreállításáról folyamatban vannak az egyeztetések a települési önkormányzattal. Mindezeken túl megerősítették, hogy a túrkevei autóbusz-állomás épülete az önkormányzat tulajdona, ami az elmúlt években több alkalommal is beázott. Ezek a beázások olyan mértékű állagromláshoz vezettek, hogy az épületet be kellett zárni.

– A Volánbusz a probléma átmeneti megoldásaként ideiglenes váróteremként üzemelő konténereket telepített, kollégáink a szükséges közműveket (víz, villany, csatorna, fűtés) bekötötték, és utasaink számára megnyitották – tájékoztattak a társaság kommunikációs osztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában