Tőzsér Csabi

2021.02.15. 20:00

Két hét alatt meglett a pénz a fegyverneki családnak az új autóra

Mosolygós szemmel, boldogan fogadott bennünket Tőzsér Csabi fegyverneki otthonukban. Büszkén mutatta a falra akasztott dedikált válogatott mezt, amit a legutóbbi jótékonysági akció során kapott a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. Két közösségi oldal összefogásával hihetetlenül gyorsan, csupán két hét alatt összegyűlt az autóvásárláshoz szükséges önerő kiegészítéséhez a másfél millió forint. Ellenben a pályázatuk elbírálására még várni kell.

P. Pusztai Nóra

A Magyar Labdarúgó-szövetség dedikált válogatott mezzel lepte meg Tőzsér Csabit

Fotó: Nagy Balázs

Új autót vásárolna a pályázati összegből a Tőzsér család. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a jelenlegi kocsijuk nem megfelelő, mivel szűk és idős, ebből fakadóan a műszaki állapotával is akadnak gondok.

– Még decemberben a budai kórház rehabilitációjáról tartottunk hazafelé, amikor hirtelen megállt alattunk. Ezt követően pedig két hete a hátsó ajtóval történt valami. Ez az autó sok helyre elvitt bennünket, megszolgált már, de nagy szükségünk lenne egy fiatalabbra és tágasabbra. Mivel sok hely nincs megfelelően akadálymentesítve, ezért a több mint százkilós elektromos mellett az aktív széket is vinnünk kell magunkkal. Így a csomagoknak szinte már nem is jut hely – magyarázta hírportálunknak az izomsorvadásos betegséggel küzdő Tőzsér Csabi édesanyja, Faragó Renáta.

A család január közepén adta be az autóvásárlási támogatáshoz szükséges pályázatát, a bírálatra azonban még várniuk kell. Az önerőhöz hiányzó másfél millió forint egy helyi vállalkozás, magánszemélyek, valamint két közösségi oldal segítségével, mindössze két hét alatt gyűlt össze.

– Szinte csak kapkodtuk a fejünket, olyan elképesztő volt az egész. Egy nap alatt akkora összeg jött, hogy már azon is meglepődtünk, egészen felfordult velünk a világ – avatott be az elmúlt hetek történéseibe az édesanya.

Sorra érkeztek a licitre tárgyi felajánlások, de akadtak, akik különleges kezdeményezéssel csatlakoztak a jótékony célhoz.

– Többen is voltak, akik meghirdették, hogy ha száz ember utal ezer forintot, akkor ő maga százezret küld, az egyik ilyen esetben fél nap sem kellett. Hihetetlen, mennyien fogtak össze értünk – mondta könnyeivel küszködve Renáta.

A villámlicitek tárgyainak egy részét a futballrajongó Csabinak el is küldték, melyeket ereklyeként őriz.

– A Puskás Ferenc Stadion hivatalos nyitómérkőzésén (Magyarország–Uruguay) kapható emléksálat is postáztak nekünk, ahogyan egy Ronal­do-­mezt is. De kaptunk tortát és egy csoda szép mandalát is. A legnagyobb meglepetés viszont a Magyar Labdarúgó-szövetségtől érkezett, méghozzá egy dedikált válogatott mez formájában – mesélte az édesanya.

A Magyar Labdarúgó-szövetség dedikált válogatott mezzel lepte meg Tőzsér Csabit
Fotó: Nagy Balázs

A mosolygós kamaszfiú két hete kezdte Solymáron az intenzív terápiát, ami hatalmas motivációt jelent neki.

– Kaptunk egy új nyújtógépet, amit reggel, délben, este használnunk kell. A kezelőorvosok biztató dolgokat mondtak Csabinak. Ha szépen használja, talán egy év múlva átszállhat egy állítógépbe – mondta Renáta, aki reméli, hogy az autóvásárlási pályázatukat pozitívan bírálják el.

Olvasóink is segíthetnek

Az izomsorvadásos betegséggel küzdő Tőzsér Csabi folyamatos kezelésre szorul. Adójuk 1%-ával olvasóink is támogathatják!

Alapítvány neve: Fegyvernek Lakosságának Egészséges és Biztonságos Életéért

Adószám: 19222710–1–16

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki

A napokban kupakgyűjtő szívet is elhelyeztek a fegyverneki piacon. A helyi Kecső család nemes célból állította a gyűjtőedényt. A beledobott kupakokkal Tőzsér Csabit segíthetik.

Az összegyűjtött darabokat a család egyik ismerőse a feldolgozóüzembe szállítja majd, az ebből befolyó összeget pedig a fejlesztésekre, kezelésekre fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában